De speelkamer is de plek waar uw kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan… en u ook! Hieronder volgen enkele ludieke decoratietips!

3_salle-de-jeux

Goede kindermeubels kiezen

Twee zaken zijn onontbeerlijk in de speelkamer: een gebruiksvriendelijke bibliotheek en een grote speeltafel voor kinderen. Ideaal om te knutselen, tekenen en prullen! Tip: kies een tafel op maat van uw kinderen. Ze spelen liever rechtopstaand… Kies dus een speeltafel van 50 tot 60cm hoog. U vindt deze ongetwijfeld in de merkwinkels voor kindermeubels.

Maar een speelkamer voor kinderen moet ook worden opgeruimd. U kunt hier best op ludieke wijze mee omgaan! Ideaal zijn kindermeubels onder de vorm van stapelbare bakken en manden. Zorg ervoor dat u zaken als verf, plasticine en puzzels met 1.000 stukken in de hoogte kunt opbergen, buiten het bereik van uw kinderen. Zo voorkomt u rampen!

4_salle-de-jeux

Kleuren: we krijgen er niet genoeg van!

Ongeacht of uw speelkamer voor meisjes of jongens bedoeld is, de perfecte kleur is paars. Dit is tevens de kleur van de trend 2017! U kunt een of twee muren of zelfs het plafond schilderen. U kunt ook een muur met speciale krijtbordverf beschilderen opdat onze toekomstige kunstenaars zich met de krijtjes zouden kunnen uitleven. Door bijvoorbeeld een verlichtingssnoer met veelkleurige vlaggetjes of een groot mobieltje met afzonderlijke stukjes speelgoed te maken, kunt u de decoratie van uw speelkamer meerwaarde bieden.

Wat de vloerbekleding betreft, dient u tapijt te vermijden. U kunt wel tal van poefs, kussens, matrasjes… voorzien.

5_salle-de-jeux

De speelkamer: een huis in uw huis!

De kinderen houden ervan! Plaats een tussenschot in de vorm van een huis met deuren en ramen, of een half tussenschot met enkel een laag deurtje, net als bij ‘Alice in Wonderland’. Heeft u zoldermuren? Dan kunt u met behulp van enkele multiplex panelen een hutje maken. Als uw kinderen wat groter zijn, kunt u ook paletten gebruiken. Klassiekers in deze context zijn een hutje met doeken of een plooibare yurt.

2_salle-de-jeux

Zin om uw decorateurstalent te ontplooien of om een huis met een grote speelkamer voor uw kinderen te vinden? Dat kan allemaal op Homelog!