Een goed casco kopen – dus zonder de afwerking (elektriciteit, verwarming…) – is een uitstekende oplossing om het aankoopbedrag te beperken.

Een goed casco kopen en op eigen ritme inrichten

Een pand casco kopen biedt een bepaald financieel voordeel. U betaalt immers minder registratierechten dan voor een afgewerkt goed. U moet dan wel zelf voor de afwerking zorgen… Het gaat hier om werken zoals de installatie van de elektriciteit, het verwarmingssysteem, het sanitair en de keuken.

Gemiddeld gezien, bestaat de waarde van een goed voor 60% uit de ruwbouw en voor 40% uit de afwerking. Indien u casco koopt, betaalt u dus slechts voor 60% van het afgewerkte goed registratierechten. Bovendien kunt u uw uitgaven spreiden naargelang uw middelen en noden. Een extra kinderkamer? U kunt deze nog inrichten wanneer de tijd hier rijp voor zal zijn!

Bezuinigen? Ja… maar niet op al het vakwerk!

Hoewel het feit dat de kopers hun handen uit de mouwen kunnen steken om op het vakwerk te besparen, theoretisch gezien een voordeel biedt, kan dit al snel in een nachtmerrie ontaarden. Al wie denkt dat het werk van een elektricien of loodgieter eenvoudig is, zou het geld dat hij/zij hiermee bespaart, wel eens in rook kunnen zien opgaan ten gevolge van beginnersfouten. Het voordeel blijft echter dat u uw goed volledig aan uw persoonlijke wensen kunt aanpassen omdat u zelf de afwerking kiest.

1_acheter-casco

Waar komt de term ‘casco’ vandaan?

Een beetje taalkunde! De term ‘casco’ is afkomstig uit de maritieme sector en de luchtvaartsector, en betekende oorspronkelijk ‘leeg’. Ongeacht of de term naar een scheepsromp of vliegtuigromp verwijst, de koper kan de afwerking zelf kiezen. Vervolgens werd deze term, die ideaal is om het gebouw te beschrijven zodra de ruwbouw afgewerkt is, in de vastgoedsector overgenomen.

Hoewel de Belgische vastgoedmarkt allerlei soorten casco goederen omvat, vinden we er vaker lofts, ateliers en handelsruimten op terug.

Om uw ideale goed casco te kopen, is er slechts één adres: Homelog!